maandag 26 januari 2009

IJs is geschikt als ‘drager’ van probiotica

Wereldwijd zoeken wetenschappers naar geschikte ‘dragers’ die probiotica levend in de darmen kunnen afleveren. De producten lopen uiteen van yoghurt tot gevriesdroogde capsules, en zelfs mueslirepen en chocola. Unilever produceert sinds kort twee soorten probiotisch ijs.

IJs ongezond? "Nee", zegt Danielle Wolvers, immunoloog bij het Food and Health Research Institute van Unilever. "Er bestaat een hele reeks ijsproducten die je prima elke dag kunt eten." Ze reageert op de vraag of dagelijkse consumptie van ijs, zelfs als het gaat om probiotisch ijs, wel zo’n goed idee is. "Onze probiotische ijsproducten zijn bijvoorbeeld vet- en suikerarm. Ze bevatten slechts 100 kilocalorieën per portie."
Unilever schaart zich onder de bedrijven die probiotische producten op de markt brengen voor de algemene consument. Momenteel produceert het bedrijf twee soorten probiotisch ijs: yoghurt-ijs met muesli en vruchten, en een ijslollie. "De eerste is nu op de markt in Italië, Frankrijk en Ierland," vertelt Wolvers, "en de tweede is sinds 2008 in Engeland verkrijgbaar."
Lees dit en soortgelijke artikelen helemaal op www.gutflora.org.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie, het zal na beoordeling zsm worden geplaatst.